Příliš mnoho pohřbů aneb Když květiny promluví (2021)

Miloň Čepelka. Kompletní audiokniha. Hudba Karpof Brothers. Režie Jindřiška Nováková.

Čte autor.

Natočeno 2021 (studio Karpofon). Vydalo Audiostory 30. 3. 2021 (1 CD MP3, AY 306; celková délka 3 hod. 11. min.). Ukázka k poslechu zde.

Pozn.: Břitká novela s prvky černého humoru je určena k poslechu i zamyšlení lidem několika generací, neboť zachycuje životní osudy tří generací rodiny Dojáčkových. Seznámíme se s panovačným dědou Fánou, který se nesmíří s tím, že se jeho dcera v padesáti letech rozhodla žít po svém, a rozhodne se k osudovému činu… Budeme sledovat příběh Fánova ambiciózního syna Viléma, jehož snad jediným životním posláním je řídit životy svých blízkých. A do třetice je tu Vilémův syn Kamil, úspěšný, ale veskrze konformní muž, pro něhož je nejvyšší hodnotou dobře fungující rodina. Z poklidu ho vytrhne až neuvěřitelná zpráva, která vrhá na rodinnou historii zcela nové světlo…

Ještě dodejme názvy kapitol, které svědčí mimo jiné o křehké, hravé a poetické autorově duši: Srdcovka nádherná, Lilie bílá, Kaktus, Kala, Pivoňka, Růže, Sakura, Karafiát, Hyacint.

„Vážení, kteří jste se rozhodli poslouchat, vím, že název Příliš mnoho pohřbů aneb Když květiny promluví může se zdát v koronavirové době nepatřičný. Ale prosím – nedejte se odradit. Když jsem následující povídky před časem psal, chtěl jsem ukázat, kam nás zavádějí strach, předsudky a obelhávání sama sebe. A to platí včera jako dnes nebo pozítří. Děkuji vám.
- Miloň Čepelka

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)