Ptám se já – Hana Lipovská (2021)

Připravila a moderuje Marie Bastlová. Editorka Eliška Dokulilová.

Natočeno 2021. Webová premiéra 22. 4. 2021 (Seznam Zprávy, 15:45 h.; 33 min.).

Lit.: Bastlová, Marie: Že tlačíme na ČT? Pod tlakem vznikají diamanty, říká radní Lipovská. In web Seznam Zprávy, 22. 4. 2021 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Generální ředitel ČT čelí ostré kritice části televizních radních. Vyčítány jsou mu údajné střety zájmů, forma vyřizování stížností na Českou televizi, ale i to, jak ČT zve hosty do svých hlavních pořadů. Proč?

Hostem Ptám se já byla Radní ČT Hana Lipovská.

Podle Lipovské se už dvacet let Česká televize pohybuje „pochmurným směrem“ a hospodaření začalo odrážet její problémy. „Není jisté, jestli takto bude moci ČT pokračovat ještě tři, pět, deset let. Je otázka, jestli nenastal poslední čas na to, aby se dané problémy začaly konečně řešit veřejně. Jinými slovy – začala být Rada politicky aktivistická, nebo začali členové Rady konečně plnit svoji práci? Pro mě platí to druhé,“ bránila kritiku televize Radní ČT.

„Mluvíte-li o tlaku, pak je třeba poznamenat, že pod tlakem vznikají diamanty. Tedy doufejme, že se to projeví ve zpravodajství i publicistice České televize,“ dodala Lipovská s tím, že ona vidí problémy především jako ekonom.

Podle Lipovské není relevantní ani debata nad tím, zda nemohu kroky Rady ČT destabilizovat televizi před podzimními sněmovními volbami. Pokud jde prý o zákon, není možné čekat na „vhodnou dobu“. „ČT by ani za teoretické možnosti odvolání Petra Dvořáka nezůstala bez ředitele, automaticky by nastoupil ředitel zpravodajství pan Zdeněk Šámal. Pak by stabilita zpravodajství v žádném případě nebyla narušena,“ dodala. (…)

 

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)