Respekt podcast – Způsobí válka na Ukrajině světový hladomor? (2022)

Připravila Hana Řičicová.

Hovoří Tomáš Lindner a Jiří Nádoba.

Natočeno 2022. Webová premiéra 30. 5. 2022 (Respekt, 26 min.).

Lit.: Řičicová, Hana: Způsobí válka na Ukrajině světový hladomor? In web Respekt.cz, 30. 5. 2022 (anotace + nahrávka k poslechu) – Cit.: Podcast: S redaktory Tomášem Lindnerem a Jiřím Nádobou o rostoucím počtu hladovějících lidí, jejichž množství aktuálně dál navyšuje také ruská invaze.

Jedním z problémů, které válka na Ukrajině přináší, je i tlak na zdražování potravin, které se pomalu přelévá v potravinovou krizi a hrozící hladomor v různých státech. Ukrajina i Rusko jsou známé jako obilnice světa,  tamní pšenice a ječmen se vyváží do mnoha zemí a krmí značnou část světa (v případě Ukrajiny 400 milionů lid). Co tedy současná situace, která se ještě přidává k nedostatku hnojiv, suchu a dalším problémům snižujícím dostupnost potravin, v tomto směru přinese? Jak ji mohou řešit jednotlivé státy a jak je na tom se zásobami Česko? Hana Řičicová o tom mluví s redaktory Tomášem Lindnerem a Jiřím Nádobou. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)