5:59 – Vyšetřování reportérky Cirokové: Příběh jako od Kafky (2024)

Připravila Barbora Sochorová.

Hovoří zástupce šéfredaktora Seznam Zpráv Radek Kedroň a novinář slovenského deníku SME Peter Kováč.

Natočeno 2024. Webová premiéra 11. 10. 2024 (Seznam Zprávy, 5:59 h.; 30 min.).

Lit.: Sochorová, Barbora: Podle kolegů propadla sektám, říká slovenský novinář o prokurátorce. In web Seznam Zprávy, 11. 10. 2024 (článek + nahrávka k poslechu) – Cit.: Investigativní reportérku Seznam Zpráv Kristinu Cirokovou vyšetřuje slovenská prokuratura kvůli jejím reportážím o sektách. Do Prahy ji přijela vyslechnout prokurátorka, která však sama propagovala akce jedné z náboženských skupin, jimiž se Ciroková zabývá. Přinášíme přehled, co o celém případu zjistila redakce Seznam Zpráv i novináři na Slovensku. (…)

Založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení základních práv a svobod. To je trestný čin, ze kterého slovenské úřady podezřívají investigativní reportérku Seznam Zpráv Kristinu Cirokovou. Důvodem mají být její články a podcasty, které se věnují sektám.

„Vyčítají jí, že poškozuje sekty tím, že před nimi varuje. (…) Zní to absurdně, ale jiná interpretace z protokolů, které máme, není možná,“ říká v rozhovoru pro podcast 5:59 zástupce šéfredaktora Seznam Zpráv pro investigativu a podcasty Radek Kedroň s tím, že se nelze ubránit „pocitu, jako bychom se ocitli uprostřed kafkovského románu“. (..)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)