Hedda Gablerová v SND (2018)

Je Hedda mrcha, chuděra či obyčejná žena? Rádio Devín bylo na generální zkoušce. Ve studiu hovoří Roman Polák i Daniel Majling.

Natočeno 2018. Premiéra 2. 12. 2018 (Rádio Devín,

Lit.: anonym: Hedda Gablerová v SND. Kultúrny denník. In web Rádio Devín, 2. 2. 2018 (článek + nahrávka ze zkoušky + nahrávka rozhovoru). – Cit.: Počas víkendu (3. – 4. 2. 2018 ) bude v Činohre SND uvedená premiéra inscenácie Hedda Gablerová od Henrika Ibsena v réžii Romana Poláka. Hra o viacerých svetoch v postave Heddy, o hľadaní miesta vo svete, hľadaní šťastia, o zásadných životných rozhodnutiach, ktoré sa človek obáva urobiť a tak je unášaný prúdom života a hľadá spôsob ako slobodne konať a žiť. Heddu Gablerovú hrá Táňa Pauhofová a tvorcom inscenácie išlo o prenesenie pôvodného textu do súčasného sveta. Je teda Hedda Gablerová iba rozmaznaná žena spútaná konvenciami alebo je obeťou seba samej? Pokračuje redaktork Rastislav Šimášek, ktorý bol na generálnej skúške.

Rozhovor moderátorky Mariany Jaremkovej s režisérom Romanom Polákom a s dramaturgom Danielom Majlingom, ktorí boli v štúdiu Rádia Devín deň pred predmiérou.

Premiéra inscenácie Henrika Ibsena Hedda Gablerová v réžii Romana Poláka s Táňou Pauhofovou, Danom Heribanom, Robertom Rothom, Zuzanou Kocúrikovou, Monikou Potokárovou a Annou Maľovou bude počas víkendu, najbližšie predstavenia sú naplánované na budúci týždeň.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)