Vizitka – Petr Prokop Sziostrzonek (2019?)

Petr Prokop Sziostrzonek, římskokatolický duchovní, benediktinský mnich a arciopat Břevnovského kláštera. Moderuje Eva Hazdrová – Kopecká. Rozhovory s těmi, kterým umění proměňuje život.

Natočeno 2019 (?). Premiéra 7. 1. 2019 (ČRo 3 Vltava, 10:00 h; 59 min.). Repríza  7. 1. 2019 (ČRo 3 Vltava, 19.00 hodin).

Lit.: Hazdrová-Kopecká, Eva: Petr Prokop Siostrzonek, římskokatolický duchovní, benediktinský mnich a arciopat Břevnovského kláštera. Moderuje Eva Hazdrová – Kopecká. In web ČRo 3 Vltava, 7. leden 2019  (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Rozhovory s římskokatolickým duchovním, benediktinským mnichem a arciopatem Břevnovského kláštera vedou pochopitelně nejčastěji k víře, pokoře, naději a hledání Boha. Ale v „rozhovoru s těmi, jimž umění proměňuje život“, jak zní podtitul Vizitky, můžeme přidat i otázky, které reflektují třeba také fakt, že hraje na klarinet a saxofon, v mládí účinkoval v operetách a žije v prostředí, které je uměním všeho druhu doslova prostoupeno.

Jak se mu pečuje o vzácné dědictví našich dávných předků? Komu jsou určeny jeho knihy? A jakou hudbu poslouchá arciopat na cestách autem mezi Břevnovem a Broumovem? Prokop Petr Siostzronek byl hostem Evy Hazdrové Kopecké.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)