Vinohradská 12 – Situace na Slovensku (2019)

Tentokrát se u vzniku podcastu sešli novináři z Českého rozhlasu 1 Radiožurnál a SME . Poslechněte si, jak hodnotí situaci na Slovensku, co čeká nově zvolenou prezidentku Zuzana Čaputová a jaký podle nich byl končící prezident Andrej Kiska. Připravila Lenka Kabrhelová.

Hvooří Peter Tkačenko a Zuzana Kovačič Hanzelová.

Natočeno 2019. Premiéra 12. 6. 2019 (IRozhlas, 21 min.).

Lit.: Kabrhelová, Lenka  – Jelen, Tomáš – Kovačič Hanzelová, Zuzana:  Postřehy ze Slovenska: Kiska si musí zvyknout na útoky, Čaputová na funkci. In web IRozhlas, 12. 6. 2019 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.: Zuzana Kovačič Hanzelová ze slovenského Deníku SME mluví o nástupu nové prezidentky s politickým komentátorem Peterem Tkačenkem.

Dnešní díl Vinohradské 12 jsme připravili společně s týmem Dobrého rána slovenského deníku SME. V sobotu se na Slovensku ujme funkce nová prezidentka Zuzana Čaputová, jejíž zvolení v Česku vyvolalo obrovský ohlas. Od našich slovenských kolegů Zuzany Kovačič Hanzelové a Petera Tkačenka se dozvíte, co se od jejího působení očekává a jak se Slovensko ohlíží za érou jejího předchůdce Andreje Kisky.  

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)