Dobrá vůle – Zde je tvé místo (2008)

O lidech s upřímnou snahou učinit svět lepším.  Dokument o salesiánské oratoři v pražských Kobylisích, která se v duchu zakladatele salesiánů Dona Bosca věnuje dospívajícím dětem a mládeži, často ze sociálně slabých rodin. Připravila Lenka Svobodová. Režie Yvona Žertová. Technická spolupráce Milan Křivohlavý.

Natočeno 2008. Premiéra 8. 3. 2008 (ČRo 2 Praha, 17:30 h).

Lit.: Svobodová, Lenka: Zde je tvé místo. In web ČRo 2 Praha, 8. březen 2008 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Don Bosco, zakladatel salesiánů, katolického řeholního společenství, se v polovině 19. století v severní Itálii věnoval bezprizorní mládeži. Zejména mladí chlapci se tehdy za prací stahovali do rostoucích průmyslových měst, aby ze svých velmi skromných příjmů podporovali početné venkovské příbuzenstvo. Zůstávali sami, vydáni napospas osudu. Zázemí – materiální i duchovní – nacházeli u Dona Bosca a jeho salesiánů.

Za jejich následovníky, kteří se snaží pomáhat mladým lidem, se do Salesiánského střediska v pražských Kobylisích vydáme v našem pořadu. Tamní nízkoprahový klub je jediným zařízením svého druhu v celé Praze 8. Naším průvodcem bude ředitel střediska páter Antonín Nevola.

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)