Interview Plus – Ondřej Veselý (2019)

Církevní restituce se dodatečně danit nebudou. Podle Ústavního soudu by to narušovalo základy právního státu. Jak se na rozhodnutí ústavních soudců dívá právník a místopředseda ČSSD, která společně s hnutím ANO a komunisty dodatečné zdanění prosazovala? Hostem v našem studiu bude poslanec sociální demokracie Ondřej Veselý. Moderuje Jan Bumba.

Natočeno 2019. Premiéra 16. 10. 2019 (ČRo Plus, 11:34 h.).

Lit.: Luptáková, Věra – Bumba, Jan: Církve byly nehorázně zvýhodněny proti ostatním restituentům, myslí si místopředseda ČSSD Veselý. In web ČRo Plus, 16. říjen 2019 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Úterní rozhodnutí Ústavního soudu, který na návrh senátorů zrušil návrh o zdanění náhrad církevních restitucí, samozřejmě budí emoce. Premiér i prezident už prohlásili, že rozhodnutí plně respektují, Andrej Babiš (ANO) si ale stále myslí, že náhrady byly chybně vypočtené.

Místopředseda ČSSD a poslanec Ondřej Veselý k tomu v Interview Plus říká: „Návrh nebyl náš, byl komunistů,… ale podpořili jsme ho, protože podle nás nebyly církevní restituce nastaveny spravedlivě a správně. Tento návrh to nějak řešil, byť jsme tušili, že to nemusí být ústavně korektní.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)