Osobnost Plus – Ivo Strejček (2020)

Ivo Strejček, ekonom. Po deseti letech v europarlamentu dokázal nevídané – řekl: už nechci, protože ODS se pootočila směrem, který není můj. Už osmým rokem je spolu s Václavem Klausem starším a Ladislavem Jaklem členem správní rady Institutu Václava Klause. Moderuje Barbora Tachecí.

Natočeno 2020. Premiéra 21. 1. 2020 (ČRo Plus, 10:34 h.). Repríza 15. 4. 2020 (ČRo Plus, 10:34 h.).

Lit: Marková, Zuzana – Tachecí, Barbora: Babiš mi strašně vadí a nikdy bych ho nevolil. Můžu ale nadávat u piva, nebo s tím něco dělat, tvrdí Strejček (Trikolóra). In web ČRo Plus, 21. leden 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Ekonom Ivo Strejček, dlouhodobý člen správní rady Institutu Václava Klause, byl do roku 2014 také europoslancem. Po letech rozhodl opustit řady ODS a zapojit se do hnutí Trikolóra Václava Klause ml. „ODS se pootočila směrem, který není můj,“ vysvětluje.

Na svého náhle zesnulého bývalého spolustraníka Jaroslava Kuberu (ODS) vzpomíná jako na výjimečného konzervativce v ODS, jasného a vtipného člověka. „V politice jsme se potkávali a měli jsme mnoho společných témat.“

Občanskou demokratickou stranu Ivo Strejček už dlouho nepovažuje za konzervativní. Na rozdíl od Kubery se ale s politickým uskupením rozešel a vstoupil do hnutí Trikolóra, kam následoval jeho zakladatele Václava Klause ml. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)