Host ve studiu – Veronika Teplá (2020)

Veronika Teplá – autorka blogu Cesta z hlavního města – spolek Tamar a projekt Knihobudka.

Natočeno 2020. Premiéra 13. 3. 2020 (ČRo Hradec Králové, 10 min.).

Lit.: Schmidt, Jakub – Baják, Milan: V okrašlovacím spolku se loučíme pozdravem, ať nám kytky kvetou. Já dodám, ať kvetou i vztahy. In web ČRo Hradec Králové, 13. březen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Seznámíme vás s jednou úspěšnou ženou. Pochází z Hořic v Podkrkonoší, pracovala v Praze, Helsinkách a Bruselu, také se jednu dobu pohybovala hodně blízko premiéra a ministrů české vlády. A pak se s celou rodinou přestěhovala do Vrchlabí. Ani tam ovšem nezůstává stranou veřejného života. Veronika Teplá je naším dnešním hostem.

Veroniko, teď vůbec nevím kde začít. Možná bych začal v těch Hořicích, tam jste vyrůstala.
Můžeme klidně začít v Hořicích. Je to odtud kousek. Tam jsem se narodila, tam jsem vyrůstala, měla jsem krásné dětství v takovém sadu u oveček, můj taťka choval ovečky a byl učitelem na střední zemědělské škole. Takže to bylo opravdu idylické dětství. Vystudovala jsem tam gymnázium a pak jsem se posunula z Hořic už dál do Prahy.

Do Prahy jste šla také za studiem.
Přesně tak, tam jsem šla za studiem. Vystudovala jsem žurnalistiku na Fakultě sociálních věd. Mým snem bylo stát se novinářkou. Chvilku jsem to i dělala, pracovala jsem v Hospodářských novinách, ale potom, jak jsem se rozkoukávala, tak jsem zjistila, že mi je možná příjemnější práce na druhé straně barikády. To znamená spíš v nějaké instituci, která mi je blízká a za kterou bych chtěla kopat. Můj zájem se přesunul na EU, vyhrála jsem stáž pro mladé absolventy vysokých škol. Takže jsem se hned po vysoké škole přestěhovala do Bruselu, kde jsem pracovala v tiskovém oddělení jedné z evropských institucí. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)