Xaver a host – Marko Čermák (2020)

Marko Čermák hostem Luboše Xavera Veselého.

Natočeno 2020. Premiéra 3. 6. 2020 (ČRo Region, 24 min.).

Lit.: -nwe- (= Welnerová, Nicola) – Veselý, Luboš Xaver: Marko Čermák: Oduševnělé výrazy Rychlých šípů se kreslily hůř než Bratrstvo kočičí pracky. In web ČRo Region, 3. červen 2020 (článek + nahrávkak poslechu). – Cit.: Tramp srdcem i duší, muzikant na pětistrunné banjo a druhý kreslíř legendárních Rychlých šípů Jaroslava Foglara – tím vším je Marko Čermák. Trampská legenda a ostřílený country muzikant nedávno oslavil osmdesátiny. Přesto stále kreslí, hraje a utíká do lesa, kde táboří.

Marko Čermák dorazil do studia Českého rozhlasu ze svého dřevěného srubu v Brdech, kde tráví většinu času. Tedy pokud se jako správný tramp zrovna nepotuluje po české přírodě. „Naposledy jsem byl na začátku minulého týdne v křivoklátských lesích, takže už mám několik dní manko,“ tvrdí. Označení za trampskou legendu ale odmítá: „Být tramp není žádnou zásluhou. Zásluhu mají jiné legendy, třeba chirurgové. A to vím, o čem mluvím, protože mi už několikrát zachránili život.“ (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)