Interview Plus – Ferdinand Dudenhöffer (2020)

Jednou z největších ekonomických obětí pandemie koronaviru je evropský automobilový průmysl. Továrny už obnovují výrobu, narážejí ovšem na nezájem zákazníků. Například Škoda Auto hlásí, že prodala meziročně v letošním prvním čtvrtletí o 24 procent méně vozů. Jak dlouho se bude automobilový průmysl z krize dostávat? Měly by s oživením poptávky pomoci vlády například šrotovným nebo snížením DPH? Berlínský zpravodaj Václav Jabůrek se zeptá německého profesora Ferdinanda Dudenhöffera, odborníka na automobilový průmysl z institutu CAR v Duisburgu.

Natočeno 2020. Premiéra 12. 6. 2020 (ČRo Plus, 11:34 h.).

Lit.: lup – Jabůrek, Václav: Autoprůmysl se ze současné krize vzpamatuje až tak za deset let, odhaduje německý odborník Dudenhöffer. In web ČRo Plus, 12. červen 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Současná krize tvrdě dopadá i na automobilový průmysl. Na čas se továrny uzavřely úplně, teď montážní linky běží jen v omezeném provozu. Hlavním problémem je poptávka. A jakou budoucnost  má elektromobilita?

Evropští zákazníci čelí finanční nejistotě a utrácení za auta pro ně není na pořadu dne. Budoucnost odvětví přiblíží německý profesor Ferdinand Dudenhöffer, odborník na automobilový průmysl z institutu CAR v Duisburgu. V Berlíně s ním pro Interview Plus natáčel Václav Jabůrek. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)