Vizitka – Ridina Ahmedová (2022)

Host: Ridina Ahmed, hudebnice, autorka podcastu Sádlo. Moderuje: Ondřej Cihlář. Seznamte se s lidmi, kteří žijí (s) kulturou.

Natočeno 2022. Premiéra 1. 2. 2022 (ČRo 3 Vltava, 10:02 h.). Repríza 5. 3. 2022 (ČRo 3 Vltava, 17:02 h.).

Lit.: Slívová, Hana – Cihlář, Ondřej: Hlas je bohatství a zpěv přináší blízkost. Člověk si jen musí dovolit připustit, že není dokonalý, říká zpěvačka Ridina Ahmedová. In web ČRo 3 Vltava, 1. únor 2022 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Odvedl podcast Sádlo, který zpěvačka a performerka Ridina Ahmedová věnovala problematice tlaku na ženský vzhled a přijetí vlastního těla, svou práci? Na zhodnocení je podle ní ještě brzy, téma teď každopádně zpracovává dál. Na podzim plánuje zapojit do diskuse o lidské úctě také děti ve školách. „Nikdo zkrátka nemá povinnost odpovídat představám druhých,“ řekla ve Vizitce Ondřeji Cihlářovi.

Ridina Ahmedová se narodila v Praze, deset let ale strávila s rodiči v Alžírsku. Snad i proto si jen špatně zvyká na zimu, studený sníh a taky potřebu lidí zavřít se doma a tam chladné časy přečkat. Výzvou, která ji leká, ale tím spíš se jí zkusí postavit čelem, je tak pro ni běžkování. „Sněhu jsem nikdy nerozuměla, klouže to a studí, ale děti jezdí na lyžáky a chtěly by jet na běžky i se mnou. Takže si ta divná prkna obuju a pokusím se nepřizabít,“ usmívá se. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)