Nevedko v Zelenom meste (Neználek v Zeleném městě, 1972)

Nikolaj Nikolajevič Nosov. Rozhlasová dramatizace dětské knihy.  Dramatizace Hana Suchá. Překlad Mária Ďuríčková. Hudba Ali Brezovský. Dramaturgie Emília Drugová. Zvuková a technická spolupráce Július Galát a Eva Hubková. Režie Viera Weidlerová.

Osoby a obsazení: rozprávač (Jozef Kroner), Nevedko (Ľubomír Roman), Vševedko (Vladimír Kostovič), Rubínik (Pavol Mikulík), Pilulka (Jozef Skovay), Balalajka (Jozef Longauer), Pampúšik (Gustáv Legéň), Sirupček (Igor Čillík), Vrčiak (Július Paluš), Šraubík (Zoro Laurinc), Modroočka (Erika Bauerová), Vločka (Hana Kostolanská), Šalvia (Viera Bálinthová), Cicuška (Mária Úradníčková), Praclík (Jozef Cút), Klinček (Ján Kramár) a Vrtielka (Eva Kvietiková).

Připravil Československý rozhlas Bratislava v roce 1972 (41 min.). Repríza 11. 4. 2019 (SRo Rádio Junior, 17:00 h.; 41 min.).

Pozn.: Hlavného hrdinu z obľúbených kníh Nikolaja Nikolajeviča Nosova – Nevedka – už určite poznáte. Viete aj to, že je celkom maličký, nie väčší ako stredná uhorka. Tak ako všetci obyvatelia Slnečného mesta. Preto sa volajú Kratuľkovia. Kratuľkovia sa delia na fafrnov a fafrnky a tí a tie sa medzi sebou nie veľmi znášajú. Prinášame vám rozprávkovú hru Nevedko v Zelenom meste. Že to to bude bláznivé dobrodružstvo, je už vopred jasné. Kratuľkovia totiž stroskotajú v balóne neďaleko Zeleného mesta… (anotace)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)