Tri volavčie perá (Tři volavčí pera, 1960)

František Pavlíček. Pohádková hra odehrávající se v době korejské války. Režie Elena Bauerová. Mistr zvuku Štefan Buček. Dramaturgie Emília Drugová.

Účinkují Viera Bálinthová, Hana Kostolanská, Dušana Fašungová, Frída Bachletová, František Kovár, Karol Švantner, Rudolf Trun, Štefan Dobrovodský a další.

Natočeno 1960. Repríza (SRo Rádio Junior, 36 min.).

Lit.: Dianišková, Veronika – Vlasková, Rozália: Týždeň strateného domova. Téma týždňa. In web SRo Rádio Junior, 23. 6. 2022 (článek). – Cit.: Všade dobre, doma najlepšie. To vieme všetci veľmi dobre. Ale čo ak žiadne „doma“ nie je? Aspoň v nasledujúcich príbehoch nášho nového týždňa to tak často bude. Naši hrdinovia sa buď niekam zatárajú, alebo nevedia nájsť cestu, alebo im proste život neprial a odrazu sa ocitli sami ako prst. A práve v takej chvíli sa netreba vzdávať, chytiť rozum do hrsti a nájsť ten správny smer, ktorý nás povedie v ústrety nášmu osudu. Aby sme napokon zistili, že miesto, kde sa cítime ako doma, môže mať rôzne podoby.  (…)

Krutý vojak raz vystrelí na vzácnu bielu volavku. Je to vták, ktorého majú všetci ľudia v úcte. Dievčina Yen Lou sa ju vyberie zachrániť. Ošetrí ju a volavka jej za dobré srdce a pomoc daruje zázračné pierka. Zachránená volavka sa vyberie do volavčej doliny a dievčina uteká do svojej dediny. Svoj domov však nájde v plameňoch, preto ho musí opustiť a putovať do krajiny volaviek, aby napokon predsa len poprosila volavku o pomoc… Rozprávková hra Tri volavčie perá sa odohráva počas kórejskej vojny. (….)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)