Nahlas – Ficov spolužiak má nahrávku o Bödörovi a peniazoch pre Roba (Nahlas – Ficův spolužák má nahrávku o Börödovi a penězích pro Roba, 2020)

Moderuje Peter Hanák. Spolupráce Martin Turček.

Natočeno 2020. Webová premiéra 15. 4. 2020 (Aktuálne.sk, 17:30 h.).

Pozn.: 1. místo v soutěži Novinárska cena 2020 v kategorii Podcast.

Lit.: Hanák, Peter – Turček, Martin: Ficov spolužiak má nahrávku o Bödörovi a peniazoch pre Roba (podcast). In web Aktuálne.sk, 15. 4. 2020 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Dnes budete počuť najmä hlas Romana Žemberu, generálneho riaditeľa Slovenskej správy ciest. Je bývalým spolužiakom Roberta Fica z gymnázia v Topoľčanoch a nominantom Smeru. Na nahrávke, ktorú sme získali, rozpráva, ako sa ho „Noro“ prišiel pýtať na 400-tisíc – ktoré sa mali dať „spraviť“. V rozhovore pre náš podcast priznal, že za ním naozaj v tejto veci bol Norbert Bödör.

Roman Žembera navyše pred voľbami podpísal výsledky súťaže na vodorovné dopravné značky – teda čiary na cestách – za takmer 16 a pol milióna. Všetky štyri časti zákazky vyhralo to isté konzorcium firiem, ktoré však nepredložilo najlacnejšie ponuky.

Na čele konzorcia je firma Sates – pre ktorú Žembera kedysi pracoval, a ktorej dodávateľom vodorovných dopravných značiek, je dodnes Žemberova bývalá firma Doznako. Túto firmu dnes vlastní Žemberova neter.

Budete počuť aj reakciu Roberta Fica.   (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)