Lukáš Krpálek – Cesta na Olymp 1/6 (2023)

Martin Jaroš. Četba na pokračování.  Připravila Helena Herbrychová. Dramaturgie Helena Herbrychová. Zvukový mistr Tomáš Gsöllhofer. Režie Josef Kačmarčík.

Čte Pavel Nečas.

Natočeno 2023. Premiéra leden 2023 (ČRo Radiožurnál Sport, 23:40 h.) v cyklu Příběhy sportovců.

Obsah:  1. díl: Otloukánek, který se nikdy nevzdával (11:12) – 2. díl: Začátky v Praze a první návštěva Japonska (10:48) -  3. díl: Japonsko jako druhý domov (10:39) – 4. díl: Profesionál, který se o medaili pral i s německými veslaři (11:15) – 5. díl: Sbírku medailí dokonal český silák na olympiádě v Riu (11:36) -  6. díl: Předsevzetí a nové výzvy nezlomného šampiona (10:01).

Lit.: rej: Jaká byla cesta judisty Lukáše Krpálka na olympijský vrchol? In web ČRo Radiožurnál Sport, 17. leden 2023 (článek + nahrávky k poslechu). – Cit.:  Vystoupat až na Olymp? Nejznámější český judista Lukáš Krpálek zná spolehlivou cestu. V jeho podání působí hladce: stal se olympijským vítězem v roce 2016 a 2020, mistrem světa v letech 2014 a 2019 a trojnásobným mistrem Evropy mezi seniory. V kategorii do 100 kg si přisvojil všechny tituly, které bylo možné získat. Nechte se krok za krokem provést jeho kariérou i populárním japonským bojovým uměním! Podcast vznikl ve spolupráci s Martinem Jarošem a nakladatelstvím XYZ.

Jak se judista Lukáš Krpálek choval, když prohrál? Co ho vedlo za neustálým zlepšováním svých dovedností? Proč v Japonsku našel druhý domov? O tom všem, ale třeba i o jeho budoucnosti vypráví pro posluchače Radiožurnálu Sport herec a zároveň moderátor pořadu Na place Pavel Nečas. Užijte si každý večer od 23 hodin nejzásadnější okamžiky nejen sportovního života dvojnásobného olympijského šampiona v knize Martina Jaroše vydanou nakladatelstvím XYZ.

Jak vzpomíná na přátelské šarvátky s bratrem? Co pro něj znamenala první medaile z vrcholné akce? Že je silný na žíněnce o tom není pochyb, ale jakou vůli měl při překonávání zdravotních problémů? To vše se dozvíte díky našemu unikátnímu projektu. (…)

Série Příběhy sportovců nabízí krátké audio zpracování životopisů sportovních legend. Poznejte s námi významné životní a sportovní situace, které ovlivnily slavné kariéry. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)