Ptám se já – Radim Fiala (2024)

Připravila Marie Bastlová.

Hostem Ptám se já byl místopředseda SPD Radim Fiala.

Natočeno 2024. Webová premiéra 7. 8. 2024 (Seznam Zprávy, 9:57 h.; 40 min.).

Lit.: Bastlová, Marie: Myslím, že to není rasistické, říká Fiala z SPD k plakátu s mužem tmavé pleti. In web Seznam Zprávy, 7. 8. 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Hnutí SPD padají preference, nevyšly mu ani eurovolby. Před těmi podzimními se proto rozhodlo na sebe upozornit ostrou protiimigrační a antievropskou kampaní. Vážně chce SPD získat zpět voliče brnkáním na rasistickou strunu? (…)

Hnutí SPD se potýká s odlivem voličů. Zklamáním pro něj byly i volby do Evropského parlamentu, do kterých hnutí šlo spolu s Trikolorou a ve kterých získalo pouze jeden mandát.

Před podzimními krajskými a senátními volbami se proto rozhodlo přitvrdit a rozjelo kontroverzní kampaň, kterou zaskočilo veřejnost i odborníky. Na vizuálech například straší „chirurgy“ z dovozu tmavé pleti se zkrvavenou kudlou, červy na talíři nebo výroky, že „vláda vyrábí víc hnoje než váš dobytek“. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)