ArtCafé – True crime podcasty jako zvukové okno do světa zločinu (2024)

Pomocí audia rekonstruují true crime podcasty skutečné události a přenášejí posluchače přímo do děje. Jak u nás vznikají? V ArtCafé představíme ekologický podcast Orlice Karina zemřela o trávení dravých ptáků a sérii Umění padělat o falzech ve výtvarném umění. Agáta Hrnčířová hovoří s jejich tvůrci.

Hovoří  Damian Machaj, Tereza Hofová, Zdeněk Chaloupka a Květa Chaloupková.

Natočeno 2024. Premiéra 18. 1. 2024 (ČRo 3 Vltava, 17:02 h.). Repríza 22. 3. 2024 (ČRo 3 Vltava, 17:02 h.).

Lit.: Hrnčířová, Agáta – Mašátová, Anna: True crime podcasty Umění padělat a Orlice Karina zemřela jako zvukové okno do světa zločinu. In web ČRo 3 Vltava, 18. leden 2024 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.:  Jak u nás true crime podcasty vznikají? V ArtCafé představíme ekologický podcast Orlice Karina zemřela o trávení dravých ptáků a sérii Umění padělat o falzech ve výtvarném umění. Agáta Hrnčířová hovoří s jejich tvůrci – Damianem Machajem, Terezou Hof a Zdeňkem Chaloupkou.

Otázka, na kterou jsme hledali odpověď je, proč si doma věšíme doma umění na stěnu a proč je pro nás důležité, zda to je či není originál. A jestli je rozdíl, pověsit si na stěnu originální obraz nebo kopii k nerozeznání.
Damian Machaj (Umění padělat)

Vesnická poetika. Říkáme, že náš seriál není úplně true crime, je to mezi true crime a Formanem, kdy se dostáváme do zvláštních vztahů ve vesnicích, které mají vliv na to, proč se dravci tráví.  Zdeněk Chaloupka (Orlice Karina zemřela)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)