Alex a host – Deana Jakubisková (2024)

Filmová producentka a herečka Deana Jakubisková hostem Alex Mynářové.

Natočeno 2024. Premiéra 19. 6. 2024 (ČRo Region, 29 min.).

Lit.: Mynářová, Alexandra – djo: Novou Perinbabou nám Juraj dal poslední poselství a ukázal, k čemu se vrátit, říká Deana Jakubisková. In web ČRo Brno, 19. červen 2024 (článek + nahrávka k poslechu). – Cit.: Než poznala režiséra Juraje Jakubiska, hrála ve Slovenském národním divadle, kde strávila celkem dvanáct let. Už tehdy měla pověst charakterové herečky. Když se potkali, pozdravil ji pokynutím klobouku, ale víc pozornosti mu nevěnovala. Měla ho za režiséra, který netočí. „Netočil, protože neměl producenta. Vždycky dělal něco v koprodukci. A já jsem ani nevěděla, co to obnáší,“ vzpomíná herečka.

V roce 1988 ji obsadil do postavy fanatické svazačky Želmíry ve filmu Sedím na konári a je mi dobre, která se stala její první výraznou filmovou rolí. Po roce 1989 se manželé Jakubiskovi rozhodli přestěhovat do Prahy. Začala hrát v Divadle Bez zábradlí, odkud ale v roce 1994 odešla. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)