Pomoc pro Vuhledar pod palbou (2024)

. Reportáž.

Natočeno 2024.

Zvláštní uznání Prix Bohemia Radio 2024.

Lit.: anonym: Pomoc pro Vuhledar pod palbou. In web ČRo Prix Bohemia Radio, 17. září 2024 (anotace + nahrávka k poslechu). – Cit.:

Autentická a emocionální reportáž zpravodaje Českého rozhlasu na Ukrajině z rozvážky humanitární pomoci na frontové linie, do města Vuhledar. I bez dabingu a složitého vysvětlování je posluchači zcela jasné, co se tam odehrává. Někdy slova nejsou potřeba ani v rozhlase. (…)

Lit.: Novotná, Kristýna: Zvukové obrazy z Čech i ze světa. Soutěžní reportáže přenesly posluchače do válečných zón, do Portugalska i na Českobudějovicko. In web ČRo Prix Bohemia Radio, 16. říjen 2024 (článek) – Cit.: Druhý poslechový den nabídl v hlavním soutěžním programu širokou škálu reportáží napříč tématy a prostředími. Převažovala očitá svědectví z válek na Ukrajině.

Program kategorie zahájila redaktorka zpravodajství Českého rozhlasu Pavlína Nečásková, která srdečně přivítala a představila odbornou porotu ve složení Marianne Allweiss, Jeremy Bransten, Jolyon Naegele, Emily Thompson a David Vaughan. Studentskou porotu tvořily Magdaléna Marie Franková a Kristýna Motyčáková.

Dominantnímu soutěžnímu tématu Ukrajiny se věnovalo celkem šest reportáží. Jako první zazněla Pomoc pro Vuhledar pod palbou zobrazující humanitární pomoc na frontové linii. Porota ji hodnotila velmi kladně: „Perfektní reportáž jako vždy,“ komentovala porotkyně Thompsonová. Poukázala na dovednost autora Martina Dorazína vykreslit událost bez zbytečně dlouhého popisování. (…)

If you enjoyed this post, please consider to leave a comment or subscribe to the feed and get future articles delivered to your feed reader.

.
Komentáře

Zatím nemáte žádné komentáře.

Napište komentář k článku

(povinné)

(povinné)